Pages

Translate

Tuesday, August 09, 2011

Note for all

Assalamualaikun and Happy Ramadhan :)

      Pernah dengar ayat ni ' Alah, chill la masa muda la nak enjoy couple dengan perempuan hot nanti nak kahwin aku cari la perempuan baik' I said this is TOTALLY RUBBISH. Why? The reasons aku update this entry sebab aku muak dah nampak those words. I mean diorang nak perempuan baik but at the same time cari perempuan lain just untuk enjoy. Aku tak cakap semua but ini semua apa yang aku nampak & dengar. Even , kawan lelaki pun pernah bagitau this things kat aku. Bukan sorang tapi ramai.

 Korang dah have fun dengan perempuan out there, then nak cari perempuan yang baik. That girl yang family dia jaga tingkah laku since dari kecil and yang terjaga maruah tak kan accept guys yang secondhand? Sorry, that maybe sounds rude but fikir la senang-senang enjoy kat luar dengan konon nya alasan perempuan seksi buat stok geli-geli then nanti nak kahwin cari perempuan baik bak kata orang sejuk mata memandang.

                                                   


Well , same goes to girl jugak. Impian nak cari future husband yang boleh membimbing ,yang boleh jadi imam and so on tapi kita kena usaha jugak baiki diri dulu.Ingatan untuk diri sendiri jugak :) Ni based on my opinion, sorry if ada yang terasa. But seriously memang aku pangkah this statement PEREMPUAN SEKSI UNTUK GELI-GELI , PEREMPUAN YANG BAIK UNTUK BUAT BINI. Instead of cari diorang untuk buat stok geli-geli why not korang tolong diorang untuk berubah. Lagi bagus kan? Kalau ada yang tak agree with this post sila state your reasons yah .




Allah S.W.T berfirman, “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (an-Nur’:26)


Until then, have a nice day during this Ramadhan . Adios ~

21 comments:

pykaa said...

btl tuu..sokong kuatkuat lah..

HARI INI DAN SEMALAM said...

btol2...sokong ur statement~

i'm ezza haniza said...

setujuuuuuuuuuuuuu..... :)

aremarl said...

kalau boleh yang girls jgn cepat sgt sangkut dgn boys.

Etong said...

sangat sangat setuju.

ieqa said...

Agree. That type of guys are actually the RUBBISH.

LyaLuna said...

haha yeahhhh.mne bley laki pergunakn pmpn suke suke knknkn. harusss bmbing prmpuan sbaekknyaaa >.<

http://yanadimple.blogspot.com

Alwani Raihan said...

SOKONG SOKONG!

Tau lah perempuan makin ramai nisbah dari laki tp tak patut dipergunakan hanya untuk geligeli.

Visit my blog, i'd change my url blog :)

Salmiza S. said...

btul tu ! skg 110 % ! :)

Ash Burn said...

betul2!

Aflina Affandi said...

Thanks guys for the comments <3 :)

Nik Thoha said...

Salam. betul tu. sama2 menginsafi diri kita yang tidak terlepas dari dosa2.. :)

Saiazuan said...

hope ya got nice boy.. :)

my simple tips for ya, get one bff, make sure it is he because that bff is the best for you :)

Aflina Affandi said...

@Nik Thoha salam , yeah ingatan untuk diri sendiri :)

Aflina Affandi said...

@Saiazuanhey, thanks for the tip ;)

tiraa :) said...

agree ! :)

fiza said...

whoah! you should read this blog.

http://theotherkhairul.blogspot.com/2011/08/kenapa-lelaki-begitu-kenapa-lelaki.html

dia pun ade cakap psal benda lebih kurang macam ni. tp dari sisi pandangan kaum lelaki la sebab the writer is a guy kan. but before that u should baca this entri first.

http://theotherkhairul.blogspot.com/2011/08/why-lelaki-suka-suruh-girlfriend-dia.html

:)

Aflina Affandi said...

@tiraa :) thanks :)

Aflina Affandi said...

@fizaWell,everyone have their own opinion. Just think wisely before state the opinion :)

Ain Zulaikha said...

nice aflina :)
kita tolong dia orang untuk berubah dapat gak pahala, dari stok geli2 boleh terus jadi bini ye dakkk

suriani azwan said...

hurm...girl pn geli jugk nak couple laki yg seperti ini