Pages

Translate

Tuesday, December 13, 2016

EZBUY 65DAIGOU MALAYSIA SUCK EXPERIENCE

Hi !

Kalau korang baru terjumpa website ni dan plan nak shopping dari situ my answer is NO, PLEASE AVOID IT. Incomplete items, we pay and just get half of the item. Complaint to customer service and they said already deliver it. Nonsense! Items delay almost two months.





BAD BAD BAD SERVICE EVER , IF YOU DID NOT TRUST ME YOU CAN SEE YOURSELF THE SCREENSHOT BELOW. ONLINE CHAT SERVICE IS SUCKS, THEY JUST LET YOU WAITING UNTIL BUSINESS HOUR IS OVER. EMAIL SO LATE RESPOND.










Until now, they did not have solution for my incomplete items. THE COST IS MORE THAN RM 200.! 

Wednesday, July 27, 2016

TIPS MERAWAT VIRUS PARVO KUCING



UPDATE KUCING VIRUS PARVO.



Nowie adopt dari Sookie tahun lepas.
Hari pertama mulut dia keluar air liur,macam keluar darah gelap keliling mulut.
Hari kedua punggung keluar lendir,berbau & lalat pun hurung badan dia. Dah tak boleh berjalan, lemah sangat. Makan minum tak nak.
Hari ke5 dah start mengeow.
Hari ke6 keatas dah boleh berjalan & makan sendiri tapi tak selera lagi.
Hari ni alhamdulillah dah sihat sikit cuma selsema+mata berair sikit. Makan selera.
Ubat+supplement yang diberi. Memang kena paksa pakai syringe. Memang kesian tapi kena nak cepat sembuh kan.

1) TF (Transfer factor) bagi 2 kali sehari. 5 biji rm18 beli kat tulus juha
2) antibiotics sekali sehari ambik kat vet
3)vitamin sekali sehari ambik kat vet
4) air glucose 3 jam sekali 15ml (air sangat penting taknak bagi dia dehydrate) beli kat supermarket
5)dia taknak wetfood masa sakit ni, so blend ikan rebus sampai lembik betul. Force feed pakai syringe. At least makan sikit pun jadilah
6) bersihkan tempat dia guna clorox. Yang ni je boleh bunuh viros parvo (baca dalam artikel)
7) bagi immunol beli kat sookie. Beli yang liquid sebab dia susah nak makan pill


Hope membantu. Nanti esok or lusa nak bawak dia pergi vet. Check balik.
P/s: Paling penting jangan lupa asingkan kucing sakit & sihat.



Friday, January 22, 2016

HARRY POTTER MALAYSIA ONLINE MERCHANDISE

DISCLAIMER : This blog does not sell HP merchandise 
but you can find it on INSTAGRAM @TUMBLRSHOP.MY



Okay I know tak semua mampu pergi universal studio Harry Potter.
Kat Malaysia pun tak banyak yang jual, kalau ada pun maha mahal.
Tengok Ebay harga not bad (selepas convert) tapi kos shipping tu hmmm


So I bring you the alternative way to collectHP merch. Go to @tumblrshop.my di instagram. Confirm rambang mata. Serious, ada scarf , wand , pocket watch, hoodie. Beb , mana nak dapat pocket watch snitch RM 35 ?! Go to @tumblrshop.my

If you guys don't have instagram just go to their twitter. @tumblrshopmy

Ada wands, robes, tie, hoodie, time turner, bookset.
Bookset special edition yang harga rm400+ kat  kinokuya tu diorang jual rm250 je siap ada free gift.

fuhhh. habis la duit rambang mata tengok