Pages

Translate

Sunday, August 16, 2015

Law of the jungle di Brunei

Assalamualaikum.

I rarely update my blog since I'm more active in Instagram and twitter. If you notice I often mix my languages in this domain. Kejap bahasa melayu kejap bahasa English hehe well it depends on my mood.



So, have you guys watch this shows? It's really interesting, based on the survival in the jungle haha nama pun law of the jungle kan. Aku start tengok pun sebab ada Haha dalam ni. Serious, I really respect the producer, writer and editing team. Dalam episode ni dia ada bagitau sikit sebanyak tentang Brunei. Yang menarik masa dalam flight royal Brunei, ada doa kat screen flight tu, diorang punya reaction macam wow kagumnya. The cast siap pakai kostum traditional Brunei lagi.

Kalau korang tak tengok lagi boleh la pergi kat link ni. Kshowonline.com macam-macam variety shows korea kat situ. If you guys notice diorang boleh puji & respect culture orang lain tapi Malays (mostly) selalu kritik korean. Tengok running man pun dikatakan obses kpop. Apebende korang ni kpop , kdrama & kshows lain kot.




P/s : Serious annoyed gila dengan certain orang yang suka komen negative, Sikit-sikit kafir , haram. Apa kau ingat agama lain tu ajar diorang jadi jahat ke? Ni kalau orang interpret salah, boleh jadi viral pulak post ni. Ey malu lah non-muslim tengok komen mencarut tu , stop guna nama agama. Entah -entah nanti yang non-muslim tu terbukak hati kat Islam and jadi lagi bagus dari kita. Who knows? Haaa kau tetiba masuk ceramah kan.


Until we meet again. Adios~

Wednesday, June 17, 2015

Ramadhan 2015

Assalamualaikum

It’s Ramadan, a scared month for Muslim around the world. It will be overuse ‘dates’ jokes in twitter ahaaa. I’m so glad that I can seize this opportunity again to welcome Ramadan but the more I grow the more I realize about the point of having Ramadan.

When I was a child, berbuka time will be the most wonderful time ever, we sit together as family waiting for azan and I was so greedy to have full plate by myself. I remember this one moment when we as a neighbour wake up each other by calling our neighbour’s name during sahur. It was like eh kenapa gelap lagi dapur tu makcik tak bangun lagi ke lets call them out. Our bonding were so close like that. Media social have a haram police, everything you do will be judge by them even if you talk about good thing you will be judge being riak by them. It’s so frustrating. My point here is there is a thin gap between advice and judging. Ramadan always be a turning point for Muslim, we struggle to be a good Muslim so please instead of talk bad about them why not you slowly make them turn into a better Muslim.For Muslims who did not fast, we can only hope for the best , give advice and the rest is it yourself to change it. 


I saw some post in tumblr "If you cannot develop a relationship with the Quran during Ramadan, then when do you expect to do it?If you have had a bad year or a difficult life and you want to strive towards rectifying yourself then this blessed months presents as a perfect opportunity to turn the page on a new phase in your life. "




I ask for forgiveness for any wrong I may have done to anyone and I forgive anyone who has wronged me. Start this month with a clean heart towards all Muslims and rectify any strained relationships you may have with others

Sunday, June 07, 2015

Kat mana nak cari dropship?

Assalamualaikum.


Hello guys. Haa ada yang tak tahu lagi ke istilah dropship ni?

Source from google.



Fahamkan gambar rajah itu ye anak-anak. Korang nak dapat income extra kan. Siapa je taknak duit?
Dah la tak payah ada modal. Kalau ada pun around rm 50 ke bawah.

KELEBIHAN DROPSHIP


1. Hanya promote barang je.

2. Kau dapat duit tu kira komisen la contoh dropshipper jual RM 50 kat kau, kau jual kat customer RM70 so RM20 dah dapat kat kau. Tu baru sorang kalau ada 5 customer sehari?

RM20x5 = RM100 
 Itu sehari kalau sebulan? Just promote barang je beb. Aku pun menyesal gak lah baru tahu pasal benda alah ni bulan lepas kalau masa benda ni tengah trend hari tu aku join mau dah 4 angka sebulan ni. Dah boleh berhenti kerja duduk rumah. 

3. Tak payah fikir pasal packaging, supplier yang tolong hantarkan korang bagi details customer je. Kan dah kata senang. Cuma marketing kena power la. 

Okay now aku nak share laman web yang offer dropship kat korang. Click je link kat bawah ni.

Haaa banyak tak banyak aku share list web ni dan yang penting semua web ni based in Malaysia.
Tapi korang kena kasi effort la sikit pergi kat each web baca FAQ semua. How to be a dropship semua dah dah ada terang kat situ. BACA ADALAH AMALAN TERPUJI 

Thursday, May 28, 2015

Dream. Future

Hello lovely creatures,

I think it's have been a long since I wrote not-so-typical post isn't? I'm actually enjoy writing and photograph. But didn't have much time to do it. Nahh, actually I do have time but in some writer block. Have you being in such state where you can't express your feeling or like your ideas stuck in some part in you creative mind. All of us have must have a dream so do I. Travel blog or some adventure, journey which you guys express verbally makes me envy because I wish to have some adventures life, travel around the world bring some camera with me and live my life to the fullest. It's my wildest dream, anyone who willing to take me travel around the world I promise to love you until the end hahahaha.







On the second thought, I feel grateful because my basic need is more than enough compared to the unfortunate one. The poor who can't get proper meal or sometime eat one in a two days or did not have a source of clean water. This really break my heart, how I wish I can be rich and build some institution and give some shelter to them. I mean like of course they need to work, they will teach by some professional about how to develop their skill to make something useful. I believe that everyone have some skill. Hey, btw I really like creative people. They are so cool. 

Stay in a same place with the same routine everyday makes me suffocating. 

.......... I don't know maybe it just me have a inner conflict in early 20's. 

Well, that's all for this time until we meet again. 

Monday, February 09, 2015

Pengalaman Interview Pembantu Tadbir

Assalamualaikum,

Happy February!

Actually dah berapa bulan after interview baru nak update, I is being me suka nak update lambat.
Since, I'm working in private sector, my parents ask me to try appy for gov sector, So I thought why not, no harm at all. So last October, I did applied for pembantu tadbir UMP and I received letter for ujian komputer dan bertulis. So, I went to UMP and guess what they were 200 + candidates. Woah, itu baru fasa pertama okay. Macam-macam jenis candidates, ada yang dari degree, diploma, stpm and so on.


UJIAN KOMPUTER DAN BERTULIS.

> We were given a set of memo, buku lejar and etc.
> First, kena taip a page full with paragraph within 10 minutes or 5 minutes I don't remember.
> Need to create a power point slide based on a paper they gave us. Sorta need to promote UMP.
> Need to fill on info based on memo, buku lejar, buku tunai in Microsoft excel
> Need to write official letter for HQ.

All of these need to be done in 1 hour.

Ini baru fasa pertama, kalau lulus baru dapat pergi interview wahh nampak tak betapa payahnya nak dapat kerja sekarang? Iols diploma holder, tapi yang degree holder pun ramai yang attend.

After two weeks, dapat surat cakap lulus ujian pertama dan dapat pergi temuduga.
Ada dalam 50+ candidates jugak la, tengok iorang siap bawak notes hafal pasal UMP profile. Oy yeah UMP stands for Universiti Malaysia Pahang. Sebab aku pernah pratikal as translator kat office chancellor tahun 2013 so rasa familiar jugak dengan persekitaran kat situ.

After a while, nama aku kena panggil sekali dengan 3 orang lagi calon, so aku tanya dekat interviewer, ni temuduga secara kumpulan ke individu, dia jawab oh individu. Sekali masuk 4 orang , I was like what  -.-

Group aku ada seorang budak account, degree holder, IT student, diploma holder with one year working experience dan seorang budak SPM with working experience.

Okay let's start the season.

Firstly, diorang suruh kenalkan diri macam biasala kan.
Second, kenapa pilih UMP

Dia tengok profile kitorang dan dia cakap oh group korang ni semua pandai, cgpa semua 3+ so saya kena tanya soalan mencabar. *Dah tu SPM holder tu macam mana? Tak adil weh, kesian dia.








Soalan masa interview.



1. Apa itu GST, apa kesan kepada negara. Adakah anda setuju dengan pelaksaan GST.
Degree holder tu jawab dengan fakta then interviewer tu jawab saya taknak jawapan yang awak hafal saya nak dengar pendapat awak sendiri lol.

2. Apa itu liberalism, Apa kesan kepada negara dan contoh liberalism di Malaysia sekaramg?
Kemain soalan macam assignment. Semua boleh jawab kecuali calon lepasan SPM. Kesian dia.

3. Apa itu Syiah, anda rasa Syiah itu betul atau salah. Kalau salah kenapa pengawal ajaran Syiah itu rasa amalan diorang betul. Kasi contoh kes Syiah di Malaysia, apa kesan pada Malaysia. *Mampu kau nak jawab secara tenang dan spontan?* hahaha mujur boleh jawab.

4. Apa itu cyber bully. Kesan kepada negara dan individu, contoh kes cyber bully dan cara mengatasi masalah itu.

5. Apa yang anda nampak diri anda dalam masa 10 tahun akan datang.

> Yang ini diploma holder tu jawab a young entrepenuer, dia nak usahakan kolam ikan kat kampung dia, Lebih kurang gini la dialogue diorang


Penemuduga : Kenapa tak start bisnes dari sekarang? Kan banyak tempat awak boleh buat pinjaman wang. TEKUN contohnya.

Calon: Saya tak suka berhutang. Saya nak mulakan dengan usaha saya.

Penemuduga: Okay, tapi misal kata awak dapat kerja ini, awak tiada masa nak usahakan kolam ikan awak tu.

Calon: Sehari ada 24 jam, saya yakin akan ada masa untuk uruskan.

Penemuduga: Dengan office hour macam ni dan gaji seperti ini saya tak rasa awak dapat teruskan impian awak itu. Misal kata saya suruh awak kerja lebih masa sampai 10 malam, tak kan awak nak uruskan kolam ikan pada pukul 11 malam?

Calon: Saya yakin dengan diri saya dapat uruskan semua ini, insyaAllah saya dapat simpan modal

Penemuduga: Saya tak faham kenapa awak taknak buat loan dan teruskan impian awak di usia muda.

Calon: *masa ni intense sikit dia dah start speaking* hahaha. I already have debt with PTPTN during my diploma I don't want to add loan anymore. This is how I am, that's why I don't continue my degree I don't want to do debt and I want to help my family with my earning.

Penemuduga: Okay, tapi dengan basic salary yang ditawarkan saya tak yakin tentang perusahaan kolam ikan itu.


******************************************************************





Haaa camnilah lah lebih kurang keadaan tu meja kerusi sama dengan 4 orang panel.


Wahh gigih aku tulis dialoque. Tapi serious aku rasa nak kasi standing ovation je masa itu, kebetulan that girl memang debater masa kat UTEM ahaha.


Yang degree holder tu pulak, penemuduga tanya kenapa dia pilih kerja ni sedangkan dia boleh dapat kerja lagi bagus since dia budak account yang cgpa atas 3+. That girl jawab, tiada rezeki saya dah try cari kerja tapi tak dapat. Lepas tu dia jawab la position ni tak sesuai dengan kelayakan dia. Hehh -.-


Yang SPM tu lah kesian. Hmm most of the time dia tak dapat jawab soalan.
After that, tamat lah interview kitorang.

But then again none of us in that group pass for interview.
Tapi kawan yang baru kenal masa interview tu dapat jadi simpanan.
Dia spm holder tapi group lain bukan dengan aku dan dia kata soalan dia dapat tak macam kitorang pun in fact lebih mudah. OKAYYY.

Tapi takpelah takde rezeki. Dapat la pengalaman interview dalam gov sector.
Okay penat dah menaip. Itu je nak kongsi. Until then adios!


p/s Tips : Search info sikit pasal company yang korang dapat tu dan jangan gelabah. Senyum, dan jawab soalan dengan tenang dan yakin.


Friday, January 23, 2015

Running Man Malaysia? LARI TV9

Hello there !



There are so many tweets about Running Man Malaysia right now. Have you see the cast list? If not here are the list Azwan Ali, Amir Raja Lawak, Kamal Adli, Shahrul Shiro, Syahrul Ridzwan, Aepul Drama, Aisya Hasnaa, Nadiya Nisaa and Wak doyok. Maybe half of the list are the guest. 
I can't brain this. Do you think they will be as open-minded as the original cast of RM? I mean like the relationship between them, most of RM fans will know how much they love to tease each other. I afraid that Malaysian cast are more sensitive. If you know what I mean.




Teaser for Running Man Malaysia





Why I love Running Man Korea? 


1: The relationship between them are so real like a family. We can see they fight like a sibling yet care about each other.

2: They are so competitive despite their age, Suk Jin is almost 50 years old and the rest of the members are in their late 30s.

3. The way they respect the older and citizen. (So friendly and humble)

4. I like when they promote the food, it's so tempting! and of course beautiful places around South Korea. 



Honestly back to couple years ago, I kinda annoyed when people always talk about RM but when I started to watch the first RM episodes ( Jacky Chan as the guest) I laughing wholeheartedly, I'm very picky when it comes to drama,movie or shows, If you never watch RM I suggest you to watch the best episode first, you may try the one that have your favorite guest in that eps.



Courtesy from forum.

All RM cast have their own unique personality and for me I love Ji Hyo the most hihi
You can find out if you watch 3,4 episodes of RM. You gonna love it. If you want to watch it online you can try to visit kshow.online or runmanblogspot,com.


So back to Lari a.k.a Running Man Malaysia, is it inspired games shows or do they give some credit or royalty to RM Korea like Hurry up, brother (Running Man China)? The China version also import two PDs from the original RM. I'm soooo gonna watch the 1st episode of Lari not because I like it but to see how much the similarity between them. What do you think?


p/s : For those who ask about this shows. Please refer to this video


Every Thursday, tv9 at 9.30 start from 9 April 2015. 

Adios!




Wednesday, January 07, 2015

2015

Assalamualaikum,

Maaflah sejak setahun update hanya 3,4 entry ni buatkan writing skill semakin hambar jatuh merundum di tahap kritikal :( So, if you guys have been following me since 2011 mesti ingat time tu was my peak wahh peak sangat. I started shoot wedding photos, do some photo-shoot with my friends. After my camera got some fungus I just abandoned it and early 2013, phone photography makin trend dengan igers bertambah semua so aku shoot pakai phone je itu pun selfie je lebih haha.   ( sampai sekarang sebenarnya)


I just randomly snap photos around college events and etc and then around Sep 2014 my friend asked me to shoot her for fun so I just give a shot, I mean why not aite, try to polish some skill here, Wait, do I have a skill in photography more like syok sendiri sebenarnya haha, I don't why somehow I have lack of confident for photography thingy but no one else know. Nahh here I am telling you guys in my blog.

I mean like I just own d3100 without any extra accessories like other lens and flash. I'm suck at managing my financial * nahh, want to earn that with my own money not from parents*
AND I'm really bad at editing skill too. Ughh









In the middle of October or November I don't recall it, my ex-housemate whatsapp me to ask whether I can be her photographer on her wedding. Huhu 50-50 actually because I'm think I just want to enjoy her wedding though. Relax with other ex college mate but hey it can be my fresh start, and last week my friends ask me to be their photographer on convo and E-day. So, I'm thinking why not I grab this opportunity and start with be my friends's photographer and later when I improve my editing skill I can expand it to potential client with a good marketing promotion. Someone's quote said that if you do a job that you like you will have fun with it and not think it as work burden. I love photos, I love capture moment. I just need to work hard to earn money for a new camera equipment


So, currently working to improve my editing skill T.T susah okay bukan instant edit macam kat smartphone kita tu, Click je filter tu kan senang. We use cs photoshop or lightroom adobe ps nak kena tau funtion tools apa, create preset sendiri etc. Lepas tu kalau ada makeup bride yang spoil nak kena touch up macam gambar bawah ni kesian kat pengantin la oi, then photographer nanti kena edit pulak.




p/s : Ni pun ada touch up sikit just tingal part hidung tu for example. Adui lahh kesian pengantin kalau dapat mak andam gini.





Gambar lates yang bulan sep 2014 hari tu, kan dah kabor lama tak shoot tak practice, editing skill pun sedih so macam ni jelah yang dapatnya. Currently, working to improve it sebab yelah dah ada 3 event nak kena cover so far. For more photos you guys can visit http://aflinaaffandi.tumblr.com/


Until then, adios!