Pages

Translate

Sunday, August 16, 2015

Law of the jungle di Brunei

Assalamualaikum.

I rarely update my blog since I'm more active in Instagram and twitter. If you notice I often mix my languages in this domain. Kejap bahasa melayu kejap bahasa English hehe well it depends on my mood.



So, have you guys watch this shows? It's really interesting, based on the survival in the jungle haha nama pun law of the jungle kan. Aku start tengok pun sebab ada Haha dalam ni. Serious, I really respect the producer, writer and editing team. Dalam episode ni dia ada bagitau sikit sebanyak tentang Brunei. Yang menarik masa dalam flight royal Brunei, ada doa kat screen flight tu, diorang punya reaction macam wow kagumnya. The cast siap pakai kostum traditional Brunei lagi.

Kalau korang tak tengok lagi boleh la pergi kat link ni. Kshowonline.com macam-macam variety shows korea kat situ. If you guys notice diorang boleh puji & respect culture orang lain tapi Malays (mostly) selalu kritik korean. Tengok running man pun dikatakan obses kpop. Apebende korang ni kpop , kdrama & kshows lain kot.




P/s : Serious annoyed gila dengan certain orang yang suka komen negative, Sikit-sikit kafir , haram. Apa kau ingat agama lain tu ajar diorang jadi jahat ke? Ni kalau orang interpret salah, boleh jadi viral pulak post ni. Ey malu lah non-muslim tengok komen mencarut tu , stop guna nama agama. Entah -entah nanti yang non-muslim tu terbukak hati kat Islam and jadi lagi bagus dari kita. Who knows? Haaa kau tetiba masuk ceramah kan.


Until we meet again. Adios~

No comments: