Pages

Translate

Wednesday, December 24, 2014

Pray For Pantai Timur.

Assalamualaikum,


Area rumah korang ke tak, ada yang duduk kat area selalu kena banjir?
Alhamdulillah rumah aku tak pernah kena tapi taman-taman yang dekat ada jugak yang naik air.

Sekarang ni penuh dekat TL pasal banjir. Ada yang tweet kat PM suruh batalkan program tahun baru dan salurkan sumbangan kepada mangsa banjir. Yes! I strongly agree *ayat muet*
Rumah sepupu aku tak pernah kena teruk macam ni dia duduk kat kampung Pulau Ketam, rumah kampung yang ada tangga nasib baik tinggi kalau tak memang tenggelam dah. Dulu masa aku kecik-kecik selalu tunngu air pasang waktu malam haha semata nak main air walhal kotor euwww baru sedar dah besar ni. Kalau banjir naik atas paras buku lali je memang budak kecik seronok sangat macam pesta air dah tapi this time hmm memang teruk.


Nasib baik tinggi, kalau orang macam aku ni memang goodbye la



I cannot help thinking about animal la, how can they survive? Ada makanan ke tak hmm.
Every year, it's getting worse. Sejuk memang best tapi kesian kat siapa-siapa yang kena.
Imagine that barang-barang rumah semua rosak, duduk pulak kat pusat pemulihan no privacy at all, toilet nak kena share reramai etc so uncomfortable but apart from all that alhamdulillah diorang selamat.


Takde wonderpet pun takpe kalau ada ramai orang macam abang ni, major respect tau !



.
Uish tengok gambar pun Ya Allah.

Courtesy photos from twitter. Kalau nak info pasal jalan mana yang tutup ni boleh la shout out kat twitter @twt_pahang


P/s : Thanks for those who asking me about my situation. Alhamdulillah tak kena, kawan lain yang sepi tak bertanya khabar tu apa cer? Krik ktik je, time susah baru hang nak contact kan.


Lastly, pray for pantai timur. 

No comments: