Pages

Translate

Sunday, September 28, 2014

Kolej Allamanda Unimas

So hello there peeps.


Goodbye Allamanda, thanks for the memories.



Dah blah baru nak update pasal kolej ni.
Nahhh, not a really close details la just a brieft about it.
Yang buatkan Allamanda ni lain daripada kolej lain is that ada 2 blok international students kat sini.
Yeayyy, international students siot, padahal ....... okay just ignore it hihi.
Ada dua cafe kat sini, kira takde masalah sangat la kalau korang ni tak memilih makan.
Dekat dengan pavilion student which are kat situ ada saloon, maxis centre, kedai runcut, 7e  memang 24 hours bukak unless lain time tu World Cup season. Staffs dia lari pergi tengok match hahaha. Kalau korang ni dapat fakulti FSTS, FK & FIT tahniah la sebab dekat. Kalau yang dapat fakulti lain hm sadis sikit la korang kena meredah tasik, jangan risau kat sini ada buat perkhidmatan sampan 50 sen okay tak gurau okay gurau *nada serious*



Pavillion student dekat je dengan kolej Allamanda, no worries.

Laluan ke jabatan cinta bak kata diorang

Fakulti aku seberang tasik oi penat hari-hari jalan ke fakulti


Kalau taknak guna jambatan cinta, guna la fly over gitew




Bas kan hadooo (padahal hari2 aku jalan kaki pergi fakulti) kalau korang malas tunggu bas pergi jelah meredah jambatan cinta untuk ke fakulti seberang.
Bilik study ada dua kat sini, satu yang ada air-cond satu lagi yang ada kipas.
Wifi ada tapi depends bilik mana yang korang dapat la.

Kat Unimas tu takde konsep dorm ke apa tapi konsep apartment hokay curlass kau jah.
Satu blok ada 4 aras, satu aras ada 4 rumah. Dalam satu rumah tu ada 2 single room and 3 double room, 1 living room, 2 sit toilets and 2 showers. Tema warna Allamanda ni OREN, striking giteww.





Kafe Merah dekat dengan Kolej Dahlia

Blok K4A sebelah dengan court, bawah office depan kafe.

Welcome to Allamanda !

Tempat student practices tarian.

Kat kolej Allamanda ni banyak court serupa kolej sukan dah aku tengok



Kat Unimas boleh dikatakan hari-hari dapat tengok sunset.


Malas dah nak taip panjang cuma nak bagitau jpkA 13/14 kolej Allamanda cool gilak ehhhh hahaha. Adios!


No comments: