Pages

Translate

Tuesday, July 08, 2014

Kolej Professional MARA Indera Mahkota (KPMIM)







Assalamualaikum,

Heyya guys !

Rasa macam baru semalam masuk KPMIM *ayat cliche* tapi sedar tak sedar dah almost two years tinggalkan zaman diploma. It was the best moment in my life. Apa khabar lecturers yang sempoi kat sana?Mana nak cari lecturer yang ingat semua nama student oi.

Kenapa pilih KPMIM?

Ni nama dia Dewan Cerun sebab memang cerun gila nak turun tangga haha
1 : Course yang ditawarkan menarik perhatian aku English in Communication (Decom)
2: Yuran rendah gila (RM120) + Elaun setiap bulan. Nope tak payah bayar balik unless cgpa kau bawah 2.
3: Sistem pembelajaran kat sana diorang seimbangkan skill dan teori. Bukan asyik baca notes+slides


Tapi rules kat sini agak strict tapi tak la se-strict sekolah cuma dress code kat sini adalah formal means hari-hari kau ke kelas pakai baju kurung, kemeja,tie and slack.Tak susah pun seriously.Masa outing cuma lah hari Jumaat-Ahad.

Kat sini siapa dapat 3.5 ke atas kitorang tak panggil Dean list tapi COPA. 3.7 pulak kita panggil MOPA
and the good news is kalau at the end of semester CGPA kau dapat 3.5 + kemungkinan besar kau akan dapat further study nun di Australia, New Zealand or London. Akak ni biasa-biasa je dik mampu sambung kat 'overseas' gak tapi kat Sarawak la haha *lawak hambar*












Accommodation.

Ada 2 kafeteria, satu yang kat tengah tu ada dalam 4 gerai kot. Satu yang kat cerun tu cantik gila view dia macam kau makan atas bukit gitew.

Hostel perempuan ada 2. Masa aku still kat kolej dulu kitorang panggil hostel Impian & Jerjak
Hostel lelaki ada satu.Ada padang dan court untuk korang bersukan, jangan risau.

Nak tunjuk gambar pun, semua gambar dah takde sebab external rosak T.T
Habis semua memory kat situ. Ada pu berapa ketul je gambar.
Tapi kalau korang nak tengok video kat sekitarKPMIM boleh la click NI.



Tugu KPMIM, 1001 cerita ada kat sini.



 Btw, aku batch 2010.
Adios peeps!


2 comments:

Nur Madihah said...

singgah sini. Sekarang ni student perempuan tinggal kat asrama ilham :)

Nurain Adliyana said...
This comment has been removed by the author.