Pages

Translate

Tuesday, March 13, 2012

Upside down

Assalamualaikum.














[Found on tumblr]


Hahhh , macam mana? Serious tak terpikir kan. Saja nak share dengan korang. Until then, take a good care of yourself and have a nice day .

Thursday, March 08, 2012

Alhamdullilah .

Assalamualaikum.

Semoga kalian berada dalam keadaan baik-baik sahaja.
Alhamdullilah ialah perkataan yang selalu terbit dari mulut kita, orang Islam.
Tapi relevant kah pengunaan kata itu di kala kita melakukan perkara yang dilarang Allah?

Ungkapan Alhamdullilah tu untuk menunjukkan rasa syukur kepada Allah.
Selalu jugak aku fikir, sesuai ke ungkapan tu misalnya soerang artis yang berpakaian seksi melafazkan
ungkapan alhamdullilah sebab dapat award. Is that relevant? You tell me. Berlakon sentuh dengan bukan muhrim and so on.



Sepanjang 5 tahun tu, pegang memegang, sondol menyondol telah menjadi aktiviti harian mereka.


Alhamdullilah, hari ni aku dapat jumpa idol aku, siap boleh salam lagi woit*padahal bukan muhrim*

Alhamdulillah. hari ni dapat banyak job tapi kerja yang dilarang di sisi agama.

Alhamdulillah, boleh jawab exam tadi *padahal meniru*



So, macam mane? Sesuai kah? Atau ungkapan tu sekadar ikut-ikutan sahaja? 
Banyak lah lagi contoh. Musykil jugak bila dengar kan, rasa macam pelik je. Ahaks.
Selamat bercuti dan menyiapkan assignment/homework. Bye !