Pages

Translate

Thursday, March 08, 2012

Alhamdullilah .

Assalamualaikum.

Semoga kalian berada dalam keadaan baik-baik sahaja.
Alhamdullilah ialah perkataan yang selalu terbit dari mulut kita, orang Islam.
Tapi relevant kah pengunaan kata itu di kala kita melakukan perkara yang dilarang Allah?

Ungkapan Alhamdullilah tu untuk menunjukkan rasa syukur kepada Allah.
Selalu jugak aku fikir, sesuai ke ungkapan tu misalnya soerang artis yang berpakaian seksi melafazkan
ungkapan alhamdullilah sebab dapat award. Is that relevant? You tell me. Berlakon sentuh dengan bukan muhrim and so on.



Sepanjang 5 tahun tu, pegang memegang, sondol menyondol telah menjadi aktiviti harian mereka.


Alhamdullilah, hari ni aku dapat jumpa idol aku, siap boleh salam lagi woit*padahal bukan muhrim*

Alhamdulillah. hari ni dapat banyak job tapi kerja yang dilarang di sisi agama.

Alhamdulillah, boleh jawab exam tadi *padahal meniru*



So, macam mane? Sesuai kah? Atau ungkapan tu sekadar ikut-ikutan sahaja? 
Banyak lah lagi contoh. Musykil jugak bila dengar kan, rasa macam pelik je. Ahaks.
Selamat bercuti dan menyiapkan assignment/homework. Bye !



7 comments:

AmirahSM said...

wuhuuuuuuu..entry panas! =)

Aflina Affandi said...

suam-suam kuku la :)

Anonymous said...

Saya suka entry ni :D I love the way you express whats on your mind. Nak salam tgn boleh? *saya gegirl*

May Allah bless you.

Aflina Affandi said...

eh eh siapakah gerangan? *shake hands* thanks :)

H.S said...

memang pelik.nak ucapkan syukur,ingat kepada tuhan,tapi bila buat maksiat,tak ingat pula. haha

-little dolphin-

Alwani Raihan said...

Wahhh nice entry :D betul jugak kan macam pelik orang buat maksiat nak sebut Alhamdulillah.

Aflina Affandi said...

selalu nampak orang update kat status. pelik tapi benar. hewhew