Pages

Translate

Thursday, January 26, 2012

Trip to Kelantan .

Assalamualaikum,


Plan  nak pergi mendaki gunung Stong tu cancel atas sebab tertentu so we decided nak round satu Kelantan. Lebih kurang pukul 6 petang lebih la kitorang naik bas nak ke sana.Fuhh, first time naik bas lama gila.6 petang-5 pagi lama tu padahal dari kuantan je pun,sakit belakang tak payah cakap la. Actually agak kemalasan untuk meng-update entry so layan jela gambar-gambar kat bawah.




Haaa, ni lah rumah Farah,aku punya roommate. Kami stay 4 hari kat sini, terima kasih pakcik makcik sebab layan je kepala kitorang ni. Sobs sobs terharu. 



View kat Kelantan,cantik kan. Hihi, first time tengok sawah. Sadis kan?



Ni gerai makan mak Farah, depan rumah dia. Roti jala dengan kuah kari makcik memang sedap !





Meet our tuan rumah Farah and tour guide Bahirah ! 


Meet my poyo college mate. Muka cover lah tu semua ni. Wahaha



Farah bawak kami pergi satu kedai makan ni. Nampak simple tapi sedap. Yummy! 




Malam tu after puas round kat Kb kitorang pun balik rumah. Tup tup tetibaa ada budak -budak datang nak mintak ajar. Cikgu bagi homework, bagus diorang ni tak faham datang rumah jiran tanya. Seriously, kat area rumah aku tak pernah lagi ada macam ni. Yela, diorang pergi tusyen. Yang tak boleh blah kitaorang semua tak boleh jawab satu soalan darjah 5 ni. Buat malu je umur dah 20 . Hahahaha! Aku syak kitorang semua memang ada masalah dengan number tu pasal semua ambik course English.



Haaaa , soalan ni la. Ikut logik jawapan dia memang B tapi taktau jalan kira dia macam mana. Siapa terer math? Sila jawab. Hewhew




Ouh lupa pulak ni Mek Ti. Kucing paling tua pernah aku jumpa. 10 years old, baik sangat dia ni tak macam kucing aku . Dah tua mungkin tak larat dah. Sila perhatikan muka dia, muka bangga kot.






Next day pergi pantai Sri Tujuh. Barbecue kat sana and yeah of course snapshot syok sendiri. Heeee, sila rujuk gambar-gambar dibawah.



Lompatan yang pelik di sini


Semua cover ayu. Hahaha!


Any caption here? Teheeee




Then, esok petang kitorang pergi sawah nak tangkap gambar sunset, 
Alhamdullilah menjadi jugak plan. Suka ^^ Layan la gambar di bawah, serious cantik view dia.








Ahaaa candid , tetibaa ada lembu lalu pulak.


You jump I captured .



View kat Pantai Sri tujuh, maaf gambar tak ikut susunan. 


Hari selasa pukul 3 tu kitorang naik bas sampai kolej pukul 2 PAGI. 12 jam dalam bas oii. Kebas satu badan. Sempat la layan 3 movie dalam bas tu. Conclusion nya, kiteorang enjoy kat kelantan nak cerita kat sini memang banyak. Ehemm, sempat cuci mata tengok lelaki handsome kat kelantan. Eh eh, hari tu masa round kat Kb mall jumpa sorang lecturer ni yang pelik dia lari dari kitorang penat je aku senyum, musykil kejap bukan tradisi biasanye student lari dari lecturer? Mugkin dunia sudah maju.Wuhuuuu. 


Ade ore kelate kat sini? Acu goyak. Boleh kenal-kenal. Hihihi, okay terima kasih sudi baca.
Have a nice day peeps !

12 comments:

alia zainol said...

cuci mata tgk lelaki hensem kt kelantan hahha =)

AmirahSM said...

TAHU X GMBR YG ADIK AMEK LAWA?? pndai edit yer..hehe

Aflina Affandi said...

@alia zainol : Syhh, sekali sekala.hihi

@amirahSM : Biase je sis, thanks ;)

littledolphin said...

i know a kucing yang berusia 14 tahun :) tua gila kan?haha.panjang gila umur dia.

soalan darjah lima tu biasalah tu.kita mana lah nak ingat apa kita dulu-dulu belajar.except for those yang ada kaitan secara direct dengan course kita di uni.hihi xD

ahsfantasy24 said...

ambo laa ore klate ter!
bakpo tok hello2 maso nk mari??
hehe..

laskar pelangi said...

wah! melancong nampaknyeeee..terjah tak wakaf che yeh? hi3

Ain Atika Zailani said...

huaaa...vacation....syok tuh...

Aflina Affandi said...

@littledolphin : Apa u punya urlblog eh? nak bukak profile xboleh T.T

@ ahsfantasy24 : Woah if tahu boleh lepak !

@laskar pelangi: Tak sempat la :(

@Ain Atika Zailani: Seronok ^^

Edy Zaidi said...

dah lama x g klantan

Kamil Kahar said...

hehe...bestnye g kelantan... :)

TUGAU GATES said...

pergghhh..gua yg ke-1000!hahaha..mana ferrari gua,mana?haha..best wo,lu jalan2,jeles gua tengok,tak mcm gua,dok bwh tmpurung nih..

shairah said...

waaa..jale2 kat qlate..