Pages

Translate

Monday, November 07, 2011

Pemikiran orang kita

Assalamualaikum .

Hari ni rasa nak up entry macam ni . Rasa sakit telinga pulak dengan ayat-ayat macam ni 'Alah pakai tudung labuh tapi mengumpat buat apa' , 'harap je pakai kopiah , selalu pergi surau tapi selalu je pergi date' . Pernah dengar statement macam ni? Aku rasa mesti ada punya, at least statement yang lebih kurang macam ni. Bukan lah aku nak sokong perbuatan salah diorang tu tapi pernah dengar statement macam ni, ' Ish dah la pakai baju seksi suka mengumpat pulak' Kurang kan . Then one more thing , 'eeee dah la pakai tudung , jadi penyanyi pulak' dah tu kenapa tak cakap benda yang sama kat penyanyi yang free hair terdedah sana-sini.




Sedarkah kita, diorang yang bertudung labuh atau berkopiah sekali pun tetap manusia biasa don't to be harsh to judge their action. Diorang at least cuba untuk menjadi muslim dan muslimah yang baik. If you got what I mean. 

Me,myself cuba juga untuk menjadi yang lebih baik dari sebelum ni . 


Before you judge another Muslim, don't think of them as a bad Muslim. Instead , think of them as someone struggling with Islam. Advice and support them:)

2 comments:

Sweet Little Boo said...

totally agree wif u,
sy pon terpiki nape dowg nak kecoh pasal tudung shawl tu,,
rase nye sejak ade shawl tu da ramai mule bertudung,
termasok la sy sendri,,
wats wrong wif dats?
owg pakai tudung slh, xpakai pon slh,
the truth is we will never satisfied everyone,
enough dats we sstisfied wif ourselves n niat ikhlas kerana ALLah s.w.t :)

Aflina Affandi said...

typical person , manusia mmg begini kan.