Pages

Translate

Monday, November 21, 2011

CONTOH GAMBAR DARI NIKON D3100 + KIT LENS 18-55 MM

Assalamualaikum ,

Ada orang tanya , berbaloi ke nak beli d3100 ni , best ke guna , okay ke. For me as long as korang pandai handle okay je . Aku guna dah dekat 8 bulan , takde masalah pun .Let say kawan korang cakap d3100 tak best , beli la yang up sikit sebagai contoh D90. Ikut budget korang , kalau banyak duit beli la yang up sikit TAPI kalau korang ni beginner or just untuk hobi / fun better beli je yang entry level . Entry level takde build-in motor focusing? Guna la manual focus,ada apahal. Relax je kalau ada kata-kata yang annoying untuk didengar. Siapa kata d3100+kitlens tak okay. Pandai explore best la hasil gambar tu.

Tak silap sekarang d3100 boleh dapat dalam RM 1800 , affordable la compared to others but again tanya diri dulu kalau betul-betul serious or ada duit lebih beli la terus yang upper level. But for me, I'm comfortable using this model, no problem at all . Belajar basic dulu, explore sampai habis jangan salahkan kamera kalau tangan & mata korang yang tak betul. Tak nak tulis panjang-panjang , heee lain kali aku update lagi pasal this thingy.


SAMPLE GAMBAR DARI D3100













1 comment:

hazieyera ibrahim said...

assalam..im beginner D3100..hope ad tutorial tuk beginner...saya buda baru blajo..hihi