Pages

Translate

Tuesday, November 29, 2011

BATU SEREMBAN & CEPER .

Assalamualaikum ,

Tiba-tiba terasa nak tulis entry lepas bersembang dengan roomate beberapa minggu lepas. Sekarang dah start cuti sem pun, punya lama masa nak ambik up satu entry padahal kalau buat ujian penulisan siap ada masa extra satu jam then mula operasi menconteng kertas. Mentang-mentanglah la kertas free. 


During my time *1999-2005*



 Batu seremban ! Who remembered about this game? Ahaaa , I’m one of the greatest player of batu seremban games when I was 11 I guess. *tipu padahal selalu hilang turn* Hek eleh, batu je pun nak kecoh apa. Kecoh kau cakap? Try tengok, game ni sangat memerlukan kesabaran & skill yang agak mantap. Imagine that one game have maybe 5-6 player at that time. Sekali ‘mati’ kena tunggu turn balik. Kalau sorang-sorang punya skill hebat gila lagi la parah. Dah sampai level berapa, each level lain pulak cara main dia. But too bad , I can’t remember it. Macam-macam nama ada setiap level tu. Paling senang batu cina kot. Haha , kalau kat sekolah tak ingat nak bawak batu kutip jela pemadam sorang satu cukup lima pemadam boleh la start game. Kreatif kan kami budak budak dulu? 




Hahh , lagi satu ceper . Ingat tak permainan lebih kurang macam batu seremban tapi korang kena guna penutup tin ; dari mana tah kutip tin botol dan main dia bukan lambung macam batu seremban tapi main jentik . Fuhhh , aku lagi hancur kalau main ceper. Lelaki suka sangat la main benda alah ni, lepas tu bet dengan budak perempuan. Kalau budak perempuan nak bet lelaki pulak suruh main batu seremban . Haha , cam tu je la. So sweet kan kitorang budak dari early 90's ni?  Tak payah keluar duit pun , kalau keluar duit pun tak sampai RM1 itu pun beli aiskrim panjang yang pelbagai perisa seposen satu. Aiskrim milo sedap woo! Tolong la faham , zaman dulu keluar gi padang mak bagi paling banyak rm2 , itu pun dah kira heaven.

Tapi serious la , rindu sangat zaman sekolah rendah. Sekarang dah banyak berubah. Zaman dah berubah,dunia makin maju pemikiran pulak makin mundur . Okay tanak bebel banyak, babai =D






1 comment:

A retarded kitty said...

haha, sekarang ni nak tengok orang main UNO pun susah ni kan pulak batu seremban