Pages

Translate

Tuesday, September 06, 2011

LOOKS VS PERSONALITY. Which one you prefer?

Assalamualaikum and afternoon readers ,

Selamat kembali belajar & bekerja. Sure things mood korang still mood raya aite, but what to do masa mencemburui kita. Puiii .

Well , lets back to main topic. I guess this topic quite famous among ladies & gentleman
Orang cantik/handsome ni selalu untung. Ha-ha, what ?Biasa kita dengar orang cakap tak pandang rupa tapi pandang hati budi. Yeah , itu memang aku sokong 100% tapi fikir selama 1minit . Orang mula-mula jumpa kita tengok apa? Bak kata orang dari mata turun ke hati. Tak gitu? Yelah if strangers datang nak kenal dengan kita sure dia akan attract more to nice looking person. Okay aku bagi korang situation . Let say  korang pergi satu camp la kan, then korang nampak ada dua orang perempuan/lelaki tengah berjalan melintas korang. Sorang nice looking sorang biasa-biasa je . Which one yang korang akan attract 1st ? Okay jujur aku cakap kalau aku , aku akan attract more to nice looking person. Dalam hati ' Perghh, jambu gak mamat ni. Macam Math Luthfi la'



Previous status on FB

See , sometime orang yang terlalu pandang rupa ni akan terlepas dapat kawan yang have a great personality but muka biasa-biasa je. Got it? I mean yeah contoh bila ada sorang mamat ni nak try berkawan dengan minah budget nyewwww tapi direject camtu je disebabkan muka macam orang pecah rumah walhal orang tu fuhhh have a high class personality. Pandai, solat tak pernah tinggal, beradab and ect. So, don't judge a book by its cover even aku pun kalau nak beli anime comic tengok cover yang comel2 je. 

But there is always a but . Tak de guna jugak if that guy or girl drop dead gorgeous but has zero personality dengan kata lain sombong , kurang ajar , teruk dan seangkatan nya . However if there was zero pysical attraction which have an amazing personality they would be attractive but only ever on a friendship level. Yes , I think having a great personality will make you seem better looking but not necessary beautiful . 


                             







In case kalau korang perasan la kan, sorry yeah jejaka . Bukan nak mengata tapi pandangan je. Elehh , cakap jela kau nak mengata kan . Hell ,no . It's not a bias. Hihihi . Ni aku jumpa kat social web 'Women are so much more forgiving when it comes to looks vs personality debate. Thats why you see drop dead gorgeous women with not so gorgeous men with great personalities' Ada betul jugak , aku selalu nampak lelaki kurang handsome dengan perempuan cantik together. Haa ,okay leteww. Dulu kat sekolah aku selalu dengar pepatah ni ' Biasa nye orang cantik akan dapat lelaki tak hansome , orang handsome akan dapat perempuan tak cantik sebab nak bagi adil' Tah ye ke tak ,siapa lah yang create pepatah ni. Ahaaa , saja buat sedap hati la tu . Yang aku tau Allah Swt dah tentukan jodoh kita.Hanya masa yang menentukan . Cehh , ayat nak berpuisi je.

BUT , I do think personality is more important in the long run for a successful relationship .Tak kisah la friendship ,marriage or what . Korang sanggup ke ada kawan/husband/wife yang muka gila nice tapi perangai tetttt zero . Sanggup nak berkepit dengan orang yang ada attitude issue ni for a long time? Kalau aku memang tak lah . 


Which one you prefer guys ?

A : Great looking with no personality.
B: Great looking with a fabulous personality.
C: Ugly both on both the inside and outside. 
D: Actually you can change both if you have bad personality try to be a better person and if you have a bad looking try to dress up properly and tidy . It will make you look smart .




Well , i  i apologize in advance if in this post, i offended anyone. Thanks for reading peeps. Have a nice day.


"Kecantikan fizikal dapat perhatian MATA, 
Kecantikan tingkah laku dan budi bahasa mendapat perhatian HATI- AA-'





1 comment:

si macho said...

woah ! terbaik ^^)b


well kalau org ta kenal kite dye pandang ape ?
kompom2 la dr luaran kan :D

eh jap tlg like leh tk ? ^^,)

like fanpage ni
https://www.facebook.com/pages/Yqnq-ellyana/154052714640993

pastu like gambo macho ni ^_^)v
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=236708513042079&set=pu.154052714640993&type=1&theater