Pages

Translate

Saturday, July 09, 2011

KUCING OH KUCING Part 2 .

Assalamualaikum ,



Dulu masa aku kecik-kecik selalu kejar kucing tak kisah dah liar ke kurap ke apa. Seriously , aku seorang peminat kucing tegar! Dulu kat rumah aku memang banyak sangat kucing. Sampai ada 3 generasi kiranya kucing aku ada anak then anak dia tu ada anak. Ha-ha , faham tak? Sampai nenek kucing pulak tolong susukan kucing aku. Pernah sekali tu kucing aku hilang then tinggal anak2 dia yg still kecik baru 3 bulan . Memang aku sedih gila time, yelah diorang kan tengah menyusu. Sampaikan anak2 kucing tu sondol kucing jantan aku cari susu tapi Ciko ( nama kucing jantan ) sangat baik tak pernah dia marah even sampai luka2 dia punya chest. But tu cerita masa aku sekolah sekarang kucing2 tu dah takde ramai orang curi. Ptfffff

image


Korang pernah jumpa tak orang perempuan/lelaki yang selalu pukul.hina kucing . Alasan , 'Eeei , kucing tu kurap la aku nak makan pun takde selera'  Serious shit ! Aku rasa macam nak hempuk je muka. Kalau yang selalu dera kucing sebab saja-saja lagi aku bengang dapat kat aku memang kena sound lama dah.
I mean cammon dude , kucing tu tak pernah buat salah pun kat kau. Hina sangat ke dia sedangkan kucing tu haiwan kesayangan Nabi.


But sure things yang aku nak share dengan korang is kittens yang lahir 20 haribulan hari tu. Woahh , aku dapat baby baru. Boboi (kucing jantan aku) jangan jeles tau! Tapi Boboi ni sangat la caring even dia bukan ayah kandung babies ni tapi dia selalu tolong jilatkan anak2 kucing tu . So sweet la Boboi :)










19 comments:

Lya said...

OMG!gila comel anak kau fyn.bwk balik kolej!hahahah.boleh?

Kamil Kahar said...

hehe...nk komen pasal bersih or pasal kucing...sy pn xtaw...huhu...tp mmg bnyk keburukan dr kebaikan ble wt perhimpunan haram tu...

Queen F said...

@Kamil Kahar

ha'ah betul tu banyak buruk daripada baik.. :|

Queen F said...

kucing anda sangat comel.. :| jeles! nak culik boleh? tehehehe :D

Afiq Ryunosuke said...

comeynye anak kucing ni....
^.^ baka ape ni????

hana sudradjat said...

i'm a cat lover.baiknya kucing jantan tu.saya pulak yang rasa terharu.hehehe.apasal baik sgt?mesti kamud ah didik dia baik-baik dah ni..kan kan kan? selamat menjadi CAT whisperer! hahaha

Ms Z said...

comelye kuceng2 tuhh... baru nak bukak mata. So cute! :D

Chocolate said...

Akak ditag di sini tau!!\


http://chocalymilk.blogspot.com/2011/07/giveaway-lagi.html

Aflina Affandi said...

@Lyahaha , nanti la aku bawak .

Aflina Affandi said...

@Kamil Kahar Betul tu, macam dah dedahkan kelemahan Malaysia kat mata dunia .

Aflina Affandi said...

@Queen F tak boleh ! nanti nanges .haha

Aflina Affandi said...

@Afiq Ryunosukerasa persian campur siamese sikit

Aflina Affandi said...

@hana sudradjat hihi, tu lah happy sangat bila dia baik2 dengan anak kucing tu .

Aflina Affandi said...

@Ms Z Dah bukak dah pun :)

man yusoef said...

ok..bulu kucing tu cantik..lagi2 yg mata kenyit sebelah tu..haha

hamzah ian said...

saya sngt sayangkucing.. kehkeh keh

Aflina Affandi said...

@man yusoef boleh kenyit mata tu :P

Aflina Affandi said...

@hamzah ian saya pun :)

miszfazierra said...

wahh , comel2 belaka lah . geram plak tgk :)